У рамках конференції були освічені наступні питання:
- Основні аспекти метрологічного законодавства України. Метрологічний нагляд та лабораторний контроль. Акредитація лабораторій згідно вимог ISO/IEC 17025;
- Сучасні методи контролю безпечності та якості сировини і готової продукції на підприємствах харчової галузі. Перехід на європейську модель. Останні зміни в законодавстві;
- Підготовка до реалізації переходу на нову версію стандарту ISO 9001:2015;
- Сучасні підходи до якості та безпечності харчової продукції. Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та реалізації продукції агропромислового комплексу;
- Впровадження на підприємствах систем менеджменту безпечності продукції агропромислового комплексу. НАССP, ISO 22000, FSSC 22000.
Один день конференції був присвячен ознайомленню з сучасними методами впровадження та підтримки функціонування системи менеджменту безпеки харчових продуктів на провідних підприємствах Одещини: М’ясокомбінат «Фірма Гармаш» та Одеський завод шампанських він. Учасники конференції мали можливість спостерігати за виробничими процесами на цих підприємствах а також продегустувати їхню продукцію.
Хочемо виразити подяку керівникам та співробітникам М’ясокомбінату «Фірма Гармаш» та Одеському заводу шампанських вин за надану можливість відвідати ці підприємства, ми в котрий раз змогли побачити, що українські підприєстмва харчової галузі за якістю та безпекою своєї продукції не уступають європейським виробникам.